معرفی دفتر ترویج دانش وفناوری کشاورزی:
یکی از شاخص ترین وظایف دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی بکارگیری و انتقال یافته های تحقیقاتی و فناوری های نوین با استفاده از رهیافت های مختلف و متنوع ترویجی بمنظور توانمندسازی بهره برداران و افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی می باشد.
اهداف دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی:
- مداخله گری فعال ترویج در حوزه نظا م های تولید کشاورزی، دامپروری، شیلات و آبزیان، منابع طبیعی وپایه با تاکید بر الگوی کشت، افزایش ضریب مکانیزاسیون، یکپارچه سازی، تنوع زیستی، تولید پایدار، امنیت غذایی، صیانت از محیط زیست و غیره.
- توانمندسازی نیروی انسانی تولیدکننده و بهر ه بردار، تشکل های مردمی و کارگزاران اجرایی
- بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی وشبکه ترویج در راستای انتقال دانش فنی به عرصه های تولیدی
- بکارگیری و انتقال نتایج یافته های تحقیقاتی و فناوریهای نوین در عرصه های تولیدی بخش کشاورزی
- توسعه و تقویت ارتباط بین تحقيق، ترويج، آموزش و بخش اجرا با محوریت بهره بردار.
- بهره گیری مطلوب و هم افزا از توان و پتانسیل زیر بخش دولتی ذینفع و ذی مدخلان دولتی در اجرای برنامه ها و فعالیت های ترویجی.
- تأکید بر برون سپاری و بهره برداری حداکثری از توان و ظرفیت بخش خصوصی با تأکید بر شرکت های خدمات فنی و مشاوره ای.
- اجرا و پیاده سازی فعالیت ها و اقدامات ترویجی به شکل مشارکتی و تعاملی(با تاکید بر کانون های یادگیری و سایت های الگویی مدرسه در مزرعه – IPCM و ...)
- اجرا و پیاده سازی نتایج کاربردی یافته های تحقیقاتی در عرصه های کشاورزی با محوریت بهره برداران ( برنامه روز مزرعه – هفته انتقال یافته های – طرح تحقیقی ترویجی – مزارع نمایشی و ...)
- بهره برداری حداکثری از توان و ظرفیت جوامع محلی در اجرای فعالیت های ترویجی (مددکاران، تسهیل گران، رهبران محلی، کشاورزان پیشرو)
- استقرار نظام پایش، نظارت و ارزیابی با تاکید برسنجش اثربخشی و کارآیی برنامه های ترویجی و ضریب نفوذ یافته های تحقیقاتی در عرصه های تولیدی بخش کشاورزی.
- نیازسنجی ، اجرا و ارزیابی فعالیت های آموزشی ترویجی و مهارتی متناسب با نیازهای بهره برداران و تولیدکنندگان کشاورزی.
-تغییر بینش و رفتار بهره برداران از طریق الگو سازی روش های ترویجی مناسب.