• سایت رهبری
  • سایت ریاست جمهوری
  • پایگاه اطلاع رسانی دولت
رو عنوان : روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورخبر داد:
عنوان : كارگاه آموزشی- ترویجی آبزی پروری ارگانیك
کد خبر : ۹۱۸۹۴
تاريخ :
 ۱۳۹۷/۰۳/۰۵ 
ساعت : ۱۳:۴۴:۱۱

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

 کارگاه آموزشی- ترویجی آبزی پروری ارگانیک، در تاریخ  ۱۸ و 19 اردیبهشت ماه با حضور مسئولان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ،سازمان شیلات ایران، معاونت ترویج سازمات تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی و انجمن ارگانیک ایران در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، کارگاه آموزشی- ترویجی مشترک که با همکاری موسسه، انجمن ارگانیک ایران و دفتر جنبش بین المللی کشاورزی ارگانیک (IFOAM) در ایران طی دو روز برگزار شد. اساتیدی از انجمن بین المللی کشاورزی ارگانیک از کشورهای آلمان  و فنلاند به بیان وضعیت فعلی آبزی پروری ارگانیک در جهان، تجربیات عملی کشورها، قوانین و دستورالعمل ها و پیشنهادات کاربردی مطابق با شرایط آبزی پروری کشور پرداختند. در مراسم افتتاحیه این کارگاه دکتر عبدالحی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، گفت: ایران پتانسیل بسیار خوبی برای تولید انواع محصولات شیلاتی دارد. به عنوان مثال، رتبه نخست جهانی تولید ماهی قزل آلا و رتبه شانزدهم تولید میگو به ایران اختصاص دارد. دکتر حسین عبدالحی، افزود: طبق اعلام فائو، ایران از نظر تولید و توسعه محصولات شیلاتی توانسته حضوری پررنگ داشته باشد و تمام قوانین و ضوابط مربوطه را رعایت کند. وی با اشاره به ارزآوری ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات محصولات شیلاتی در سال گذشته، عنوان کرد: این عدد در مقایسه با کشورهایی که تا ۱۰ میلیارد دلار صادرات دارند، بسیار کم است. بنابراین توسعه صادرات، یکی از اولویت هایی است که باید آن را به شدت دنبال کرد. بر همین اساس تولید محصولات آبزی ارگانیک، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در ارتقای حجم صادرات داشته باشد. دکتر عبدالحی تاکید کرد: اکنون در تمام استان های کشور محصولات آبزی تولید می شود.بنابراین فضا برای تولید آبزیان ارگانیک در تمام کشور وجود دارد.معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، معتقد است سلامت محصولات تولیدی، یکی از اولویت های بخش شیلات کشور به شمار می رود. بر همین اساس، ضمن اعلام آمادگی سازمان شیلات ایران در این خصوص باید با تشکیل کارگروهی مرتبط، دستورالعمل های اختصاصی برای تولید ارگانیک در آبزی پروری طرح ریزی ،تصویب و سپس آن را به تمام آبزی پروران ابلاغ کرد. بدون شک وقتی تولیدکننده با مزایای این دستورالعمل ها و ایجاد ارزش افزوده در محصول تولیدی آشنا شود، خود را ملزم به رعایت آنها خواهد دانست.در ادامه این مراسم، جناب آقای دکتر اردکانی ،مدیر اجرایی کارگاه آموزشی آبزی پروری ارگانیک با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲.۷ میلیون نفر در دنیا به کشت محصولات مختلف ارگانیک مشغول هستند، گفت: گردش مالی این محصولات در دنیا بیش از ۸۹ میلیارد دلار در سال است که پررونق ترین بازارها در کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان و فرانسه به چشم می خورد و بزرگترین تولیدکنندگان ارگانیک کشورهای آسیایی و آفریقایی می باشد.ایشان افزود: به همین دلیل پتانسیل های قابل توجهی برای تولید چنین محصولاتی در ایران وجود دارد که آبزی پروری ارگانیک یکی از شاخه های اصلی آن به شمار می رود. وی عنوان کرد: طبق آخرین آمارهای منتشر شده از طرف فائو، تولید محصولات آبزی ارگانیک در دنیا به بیش از ۴۰۰ هزار تن می رسد که ماهی سالمون، صدف و ماهی قزل آلا به ترتیب جایگاه های نخست تا سوم را از نظر حجم تولید به خود اختصاص داده اند. وی اضافه کرد: این در حالی است که سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در ایران برای تمام محصولات حدود ۱۸ هزار هکتار و میزان تولید نیز کمتر از ۵۰ هزار تن برآورد می شود و حدود ۳ هزار و ۸۰۰ نفر در ایران به کشت محصولات ارگانیک مشغول هستند.



بازگشت           چاپ چاپ         
 

DOURAN Portal V4.0.4.0

V4.0.4.0